Wat kan AutoFirst voor je doen?

De garagisten van AutoFirst garanderen een snelle en uitstekende dienstverlening. Je kan er terecht voor alle onderhouds- en herstelwerkzaamheden aan je auto. Kortom, AutoFirst biedt je alles wat je van een moderne garage mag verwachten.

Airco

Laat regelmatig je airco nakijken. Zo blijft je airco in topconditie. Een goed onderhouden airco biedt niet alleen een gezonde luchtkwaliteit. Je auto verbruikt ook minder en de airco gaat minder sneller stuk. Jouw AutoFirst garagist inspecteert je airco, reinigt het systeem en vult de koelvloeistof aan, wanneer dat nodig is.

Meer weten

Afstellingen

Draait je motor niet meer zo geruisloos als de eerste dag? Vertrek je voor een lange en verre reis en wil je 100% op je auto kunnen rekenen? Ga dan langs bij je AutoFirst garagist om je auto eens grondig te laten doorlichten. En rij zonder zorgen de wijde wereld rond.

Meer weten

Koplampen

Een goede afstelling van je koplampen is van levensbelang, als je in het donker de weg op gaat. Een goed zicht op de weg zonder je tegenligger te verblinden, vergoot jouw veiligheid op de weg. Wist je trouwens dat een slechte afstelling van de koplampen een rode kaart kan opleveren bij de keuring? Twijfels, flikkerende tegenliggers? Aarzel niet en laat vandaag nog je koplampen nakijken door een AutoFirst garagist.

Meer weten

Banden

Je banden zorgen voor grip op de weg. Dat is erg belangrijk bij regen of sneeuw. Controleer daarom regelmatig de profieldiepte en de spanning van je banden en vervang ze op tijd. Makkelijk gezegd, maar welke banden moet ik kiezen? Welke banden passen best bij mijn auto en mijn rijgedrag? Wanneer moet ik overschakelen op winterbanden? Je AutoFirst garagist weet raad.

Meer weten

Batterijen

Op een batterij moet je kunnen vertrouwen. Niets zo vervelend als een auto die slecht start. Laat je AutoFirst garagist op tijd je batterij nakijken en indien nodig vervangen. Zo sta je niet voor vervelende verrassingen.

Meer weten

Carrosserie

De carrosserie van je auto krijgt heel wat te verduren. Een ongeval is snel gebeurd, met blutsen en loshangende stukken tot gevolg. Maar ook beperkte blikschade door steenslag of hagel, kleine of grotere krasjes door takjes of onvoorzichtig parkeren zijn niet onschuldig. Ze veroorzaken roest en verkorten de levensduur van je carrosserie. Vraag vandaag nog advies aan je AutoFirst garagist en geniet nog lang van je auto.

Meer weten

Diagnose

Een verdacht geluid, een lampje dat flikkert, problemen bij het schakelen of starten, neem geen risico en voorkom erger. Contacteer vandaag nog een AutoFirst garagist voor een diagnose. Hij kan je precies vertellen wat er aan de hand is en brengt jouw auto weer in topconditie.

Meer weten

Distributieriem vervangen

Wanneer je met een slechte distributieriem in jouw auto rondrijdt, zal je dat op een gegeven moment duur komen te staan. Neem contact op met je AutoFirst specialist om hem regelmatig te vervangen.


Meer weten

Expertise verzekering

Na een ongeval neem je best snel contact op met je verzekeraar en met je AutoFirst garagist voor een schade-expertise. Je garagist gaat na welke schade je auto heeft opgelopen en wat de herstelling gaat kosten. Hij onderhandelt de herstellingskosten met je verzekeraar. Na akkoord van alle partijen start je AutoFirst garagist meteen met de herstelling.

Meer weten

Herstellingen

Een loshangende bumper of uitlaat, een kapotte lamp of gebroken spiegel….Je hebt het vast ook al meegemaakt. Een mankement, hoe klein ook, blijf er niet mee rondrijden. Voor kleine én grote herstellingen kan je terecht bij je AutoFirst garagist. Hij herstelt je auto snel en degelijk. Maak snel een afspraak en je bent zo weer op weg.

Meer weten

Katalysator vervangen

De katalysator is een belangrijk onderdeel van het uitlaatsysteem van je auto. Het is niet alleen wettelijk verplicht een katalysator te plaatsten, het zorgt er ook voor dat jouw wagen minder schadelijke stoffen uitstoot. Het is dus uitermate belangrijk dat je AutoFirst specialist een controle uitvoert.

Meer weten

Keuring

Een technische keuring van je auto is verplicht vanaf de dag waarop je auto vier jaar oud is. De keuring is in het belang van je eigen veiligheid en het milieu. De AutoFirst garagisten zorgen ervoor dat je niet voor verrassingen komt te staan. Maak vandaag nog een afspraak en je rijdt zo door de keuring zonder stress.

Meer weten

Koppeling vervangen

Heb je het gevoel dat het schakelen minder vlot gaat of dat het ontkoppelingspedaal zwaar aanvoelt? Lang rondrijden met een slechte koppeling kan extra schade en kosten veroorzaken. Hoog tijd om je koppeling te laten nakijken bij je AutoFirst garagist.

Meer weten

Lassen

Roest kan de carrosserie en onderdelen van je auto aantasten. Voor het lassen van beschadigde oppervlakken, volgens de normen van de autokeuring, kan je bij je AutoFirst garagist terecht. Bovendien zal hij je ook adviseren over de afwerking.

Meer weten

Mechaniek

Ook met een regelmatig onderhoud is een mechanisch defect of slijtage niet uit te sluiten. Laat mechanische schade zo snel mogelijk repareren door je AutoFirst garagist om bijkomende schade te voorkomen.

Meer weten

Onderhoud

Dankzij een regelmatig onderhoud van je auto, ben je veilig en zorgeloos onderweg. Geen vervelende pannes of onverwachte kosten meer. Je AutoFirst garagist checkt jouw auto op alle belangrijke punten volgens de richtlijnen van jouw merk.

Meer weten

Pechverhelping

Brandstofpech, verkeerd getankt, autosleutel stuk, een lekke band. Banale pech kan bijzonder vervelend zijn. Eén telefoontje en jouw vertrouwde AutoFirst garagist snelt je te hulp. Hij zoekt de beste oplossing voor jouw probleem: herstel ter plaatse, vervoer naar de garage of een vervangwagen.

Meer weten

Remmen

Niets zo belangrijk als de remmen van je auto. Veiligheid boven alles. Remblokken en remschijven verslijten, laat ze dus regelmatig nakijken en onderhouden. Hoor je een verdacht geluid, lekt er remvloeistof of twijfel je, maak dan meteen een afspraak met jouw AutoFirst garagist.

Meer weten

Ruitenwissers voorzijde

Ruitenwissers zijn onmisbaar voor een goed zicht en dus jouw veiligheid. Het is aangeraden je ruitenwissers elk jaar te laten vervangen. Wil je beter zien? Breng een bezoek aan onze specialisten. Zij werken enkel en alleen met ruitenwissers van uitstekende kwaliteit.


Meer weten

Schokdempers

Schokdempers zorgen ervoor dat je auto niet bij elke verkeersdrempel blijft op en neer gaan. Ze garanderen een comfortabele en veilige rit. Versleten schokdempers maken je auto instabiel en minder veilig. Blijft je auto te lang op en neer veren, contacteer dan een AutoFirst garagist om je schokdempers na te kijken.

Meer weten

Tweedehandswagens

Een tweedehandswagen kopen is altijd een beetje spannend. Betaal ik de juiste prijs? Is de auto wel helemaal in orde? Kan ik de verkoper wel vertrouwen? Bij een AutoFirst garage kan je gerust zijn. Elke aangesloten garagist staat voor kwaliteit en heeft het AutoFirst Kwaliteitscharter ondertekend.

Meer weten

Uitlaatdemper vervangen

Hoor je bij elke rit een vreemd ratelend geluid? Dan moet je jouw uitlaatdemper laten nakijken. Een demper in goede staat zorgt voor een beter rendement van de motor, een verlaging van het geluid en minder uitstoot van uitlaatgassen. Een essentieel onderdeel dus!

Meer weten

Uitlijnen

Goed uitgelijnde banden hebben niets dan voordelen. Je krijgt niet alleen meer rijcomfort, je auto verbruikt ook minder brandstof en je banden gaan langer mee. Laat je banden vandaag nog uitlijnen bij je AutoFirst garagist om morgen te besparen.

Meer weten

Vakantiecheck

Voorkom dat jouw vakantie in mineur afloopt en laat je voertuig op voorhand controleren door één van onze AutoFirst specialisten.

Meer weten

Velgen

Originele velgen geven je auto een unieke persoonlijke look. Kies uit een ruim assortiment direct op voorraad. Maak vandaag nog een afspraak met je AutoFirst garagist en geef je auto een nieuwe identiteit.

Meer weten

Verkoop onderdelen

Bij je AutoFirst garagist kan je niet alleen terecht voor onderhoud en herstellingen. Je koopt er ook accessoires als fietsdragers, dakkoffers, ruitenwissers, lampjes, filters, enzovoort. Ben je een handige doe-hetzelver die graag aan zijn auto sleutelt, bestel dan de juiste onderdelen bij je AutoFirst garagist.

Meer weten

Voorruit

Een sterretje in je voorruit? Wacht niet te lang. Voor je het weet, wordt een klein sterretje een grote barst. Je moet er niet aan denken dat dit onderweg zou gebeuren. Heb je een sterretje of een barst? Neem vandaag nog contact op met je AutoFirst garagist voor de beste oplossing tegen de beste prijs.

Meer weten

Wintercheck

De winter is zonder twijfel het slechtste seizoen voor je auto. Bescherm jouw voertuig en breng het ter controle naar je AutoFirst specialist. Hij kan jou de beste tips en advies geven om de winter zo goed mogelijk door te komen.

Meer weten

 
Nieuws

AutoFirst verwelkomt Autoservice Geuens.